Yverhygiejne

Yverhygiejne er vigtigt af mange årsager:

Først og fremmest fordi yveret er ansvarligt for mælkeproduktion, og god yversundhed er nødvendigt for at sikre en vedvarende produktion af høj-kvalitets mælk.

Dernæst fordi utilstrækkelig yverpleje kan føre til yverinfektion, såsom mastistis, som kan have store konsekvenser for både koen og mælkeproduktionen. Mastistis kan forårsage smerter og ubehag for koen, reducere mælkeproduktionen og betyde omkostninger til behandling.

Ydermere er god yverpleje vigtigt for dyrevelfærden. Kontinuerlig yverpleje kan hjælpe med at forebygge ubehag og smerter for koen og reducere risikoen for infektioner.

Sidst, men ikke mindst er god yverhygiejne vigtigt for fødevaresikkerheden. Bakterier fra yverinfektion kan overføres til mælken og potentielt skabe sundhedsproblemer for forbrugeren. Derfor er pleje og god yverhygiejne vigtigt for at producere sikker og høj-kvalitetsmælk.

Yverhygiejne før malkning

Før malkning er det yderst vigtigt med grundig hygiejne, som kan være med til at forebygge en uheldig udvikling af både kimtal og sporer i mælken. Det er naturligvis også af stor betydning her at anvende midler, der skåner og plejer den sarte hud på koens yver.

Yverhygiejne efter malkning

Efter aftagning af malkesættet anbefales det umiddelbart derefter at anvende spray- eller dypmiddel. Dette er vigtigt af hensyn til hurtig desinfektion af specielt pattespidsen.

Yverhygiejne

Hør Market Manager Agro Hans Erik Nielsen forklare betydningen af god yverhygiejne – både før og efter malkning.

Jopo Film

Se anvendelse af jod-produktet Jopo Film – efter malkning.

Viri Te Dip

Se anvendelse af Viri Te Dip – efter malkning.

Case story

Case story

Agro brochure

Søg SDS og produktinformationer

Kontakt Novadan og hør mere om den rigtige løsning for din virksomhed

Udfyld formularen med dine oplysninger og interesseområde, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Platinvej 21 – DK-6000 Kolding
+45 7634 8400
info@novadan.dk